PMU sanatçısı nedir ve nasıl olunur?

Mükemmel kaşlar, göz ve dudak kalemi veya daha fazlasıyla uyanmak istiyorsanız - bir PMU sanatçısına ihtiyacınız var.

Bugün, kalıcı makyaj ve kalıcı makyaj sanatçısı olmak söz konusu olduğunda sıkça sorulan bazı sorularınızı yanıtlıyoruz.

PMU sanatçısı nedir?

PMU sanatçısı, Kalıcı Makyaj sanatçısı anlamına gelir ve en sevdiğiniz makyaj görünümlerini yarı kalıcı bir şekilde yeniden yaratmak için dövme yöntemleri kullanan güzellik sanatçılarını ifade eder. Mikro bıçaklı kaşlar, göz kalemi ve dudak makyajı, kaş gölgelendirme, kirpik kaldırma, areola güzelleştirme ve daha fazlası gibi yarı kalıcı makyajları uygulamak için el aletleri ve PMU makineleri kullanıyorlar. PMU sanatçısı ayrıca herhangi bir kalıcı veya yarı kalıcı makyajı da çıkarabilir.

Microblading sanatçısı ile PMU sanatçısı arasındaki fark nedir?

Microblading, yarı kalıcı bir makyaj tekniği olarak kabul edilir. Bu ve diğer teknikler arasındaki temel fark, microblading'in oldukça hassas olmasıdır. Microblading, kaşlarınıza daha doğal ve dolgun bir görünüm kazandırmak için küçük tüy büyümesini taklit eder.

Her bir çizginin elle çizilmesiyle elde edilir. PhiBrows ve PhiAcademy'de mürekkep yerine özel pigment kullanıyoruz, bu da kalıcı makyaja daha doğal bir görünüm kazandırıyor. Ve "dövmeli bir yüz görünümüne" sahip olmaktan kaçınıyoruz.

PMU sanatçısı olmak için sertifika almanız gerekir mi?

Kalıcı makyaj uzun süredir (eski Mısır'dan beri) mevcut olsa da, günümüzde oldukça popüler hale geliyor. Kalıcı makyaj salonları dünya çapında ortaya çıkıyor ve günümüz çağında yaşama hızı göz önüne alındığında bu hiç de şaşırtıcı değil.

Hem kadınlar hem de erkekler makyaj yapmak için daha az zaman harcamak isterler ve yataktan kalkıp en iyi görünüme sahip olduklarından emin olmak isterler. Basitçe söylemek gerekirse - odaklarını şunlardan uzaklaştırmak istiyorlar:

  • Sürekli makyaj malzemesi satın almak
  • Makyajı her yere taşımak
  • Günde birkaç kez makyaj yapmak

Dahası, kalıcı makyaj doğal, makyajsız bir görünüm verir ve areola gibi geleneksel makyajın yapamadığı yerlere dokunabilir.

 

Bir PMU sanatçısı olmak için, her müşterinin cildini ayırt edebilmeniz, insan vücudunun nasıl çalıştığını anlayabilmeniz, müşterileri prosedür hakkında eğitebilmeniz ve son olarak, ancak en az değil, prosedürü istisnai olarak gerçekleştirebilmeniz gerekir.