Microblading Nedir?

Microblading, ince ve gerçekçi kıl görünümü sağlamak için özel olarak tasarlanmış manuel bir araç kullanılarak deriye pigment eklenmesi işlemidir. Bu teknik, kaşlarını seyrek veya düzensiz bulan bireyler için doğal görünümlü ve dolgun kaşlar oluşturmayı amaçlar.

Microblading Neden Tercih Edilir?

Microblading, kaşlara kalıcı şekil ve renk katmak için tercih edilir. Makyaj süresini kısaltır, sabah rutinlerini basitleştirir ve suya dayanıklı olduğu için spor ve diğer aktiviteler sırasında kaşların bozulmasını önler. Özellikle kaşlarını doğal yollarla gürleştiremeyen veya asimetrik kaş yapısına sahip kişiler için ideal bir çözümdür.

Microblading Nasıl Uygulanır?

Microblading işlemi, sterilize edilmiş tek kullanımlık bir araç ile yapılır. Uygulama yapılacak bölgeye anestezi kremi sürülerek başlanır. Ardından, kişinin yüz yapısına uygun olarak kaş tasarımı yapılır. Pigment, cilde ince çizikler halinde uygulanır ve doğal kıl görünümünü taklit edecek şekilde işlenir. İşlem, genellikle 1-2 saat sürer.

Microblading Ne Zaman Yenilenmelidir?

Microblading'in kalıcılığı kişinin cilt tipine, yaşam tarzına ve bakımına bağlı olarak değişebilir. Genellikle, pigmentin solmaya başlamasıyla birlikte 12-18 ay sonra bir yenileme seansı önerilir.

Microblading Nerede Yaptırılmalıdır?

Microblading işlemi, sertifikalı ve deneyimli bir uzman tarafından yapılmalıdır. Zarina Azizoğlu gibi bir "Kalıcı Makyaj Master Trainer" tarafından yaptırılması, sonuçların hem güvenli hem de estetik açıdan tatmin edici olmasını sağlar. Zarina'nın İstanbul'daki stüdyosu, bu konuda uzmanlaşmış adreslerden biridir.

Kimler Microblading Yaptırabilir?

Microblading, kaşlarını daha dolgun ve düzenli hale getirmek isteyen her yaş grubundan erkek ve kadın için uygundur. Ancak, cilt hastalıkları olanlar, hamile veya emziren kadınlar ve bazı kronik rahatsızlığı olanlar bu işlemi yaptırmadan önce bir sağlık uzmanına danışmalıdır.

Комментировать